This is a free Purot.net wiki
  • View:

Lappeenranta

Lappeenranta

LAPPEENRANTA 

Linnoitus; Lappeenrannan linnoitus on arvokas osa niin suomalaisten, venäläisten kuin ruotsalaistenkin yhteistä kulttuuriperintöä. Syntynyt Venäjän ja Ruotsin taistelussa. Sitä sanotaan nykyään vanhaksi kaupungiksi. 

Museot; Etelä- Karjalan museo ja taidemuseo, Ratsuväkimuseo, Wolkoffin taidemuseo, Karjalan ilmailumuseo ja Saimaan kanavan museo. 

Kirkot; Luumäen kirkko, Lappeen Marian kirkko, Lappeenrannan kirkko, Lauritsalan kirkko, Nuijamaan kirkko, Sammonlahden kirkko ja Ortodoksinen kirkko. 

Urheilu; Kelkkailu, Kalastus, Pyöräily, Veneily, Uiminen, Keilailu, Ratsastus, Ravirata, Jäähalli ja Golf. 

Kylpylät; Holiday Club Lappeenrannan Saimaa ja Lappeenrannan kylpylä. 

Muistomerkit; Lotta, Lotta-Svärd -patsas, Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi, Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi, Kämärän taistelun muistomerkki, Norppa, Kurjet, Muuttolinnut, Lallukan hautamuistomerkki, Keväthyppyjä, Nuijamaan sankarimuistomerkki Lappeenrannan ilmailun muistomerkki Karjalaisten hävittäjälentäjäritarien muistomerkki, Saimaan kanavan muistomerkki, Saimaan kanava 150-vuotta -keisarien kivet, Lappeenrannan linnoituksen 30-vuotisen restauroinnin muistoreliefi,  

Puistot; Pusupuisto, Kasinon puisto, Arboretum ja Koirapuistot 

Hiekkalinnat; Jokaisena eri vuotena on erilainen teema. Hiekkalinnat sijaitsevat Lappeenrannan satamassa. Katujuna kiertelee kaupunkia ympäri ja sillä pääsee myös hiekkalinnoituksille. 

Salpalinja; 1200 km pituinen puolustuslinja (Suomenlahdelta Savukoskelle). 1940 rakennettu. 

Ylämaan Jalokivikylä; Jalokivimuseo 

Torit 

Opastetut Kierrokset; Salpalinjalle, Linnoituksen ja Kaupungin kävelykierrokset. 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username